Juletid

Nu är det endast två dagar kvar till jul! 
hur går det för er i julstressen? I butiken är det håll igång dagarna i enda, våra hyllor fylls på och töms om vartannat, Babblarna är en storfavorit i julklappsshoppingen! mer av dessa kommer in till våren. 
Även på nätbutiken köps det julkappar, dagligen skickas både stora och små paket ut. 
För er som inte är så insatta så är Babblarna språkpedagogiska barnfigurer, baserade på den så kallade Karlstadmodellen.
Babblarnas skapare Anneli Tisell inspirerades av professor Iréne Johansson och ”Karlstadmodellen”, en i grunden enkel träningsmodell för personer med språk-, tal- eller kommunikationssvårigheter. Johanssons figurer BabbaBibbiBobboDaddaDiddi och Doddo hade tagits fram på 1980-talet för att träna barnen i de olika språkljuden, där barn härmar deras ljud/namn och lär sig därmed att använda betoningar och får en melodi i sitt språk. Genom Tisells Hatten förlag gavs figurerna en ny form, och böcker och filmer om Babblarna kom att spridas till en större allmänhet med start 2008.
Idag (2016) används konceptet i den pedagogiska verksamheten i flera förskolor, och Babblarnas youtube-kanal har över 140 miljoner visningar. (information tagen från wikipedia.se)

 
 
Vi vill även passa på att påminna om att vi stänger en timme tidigare på lillejulafton samt att vi från och med nästa vecka håller julstängt för inventering och annat spännande som ska ske i butiken innan vi åter igen slår upp dörrarna den 2 januari. 
Webbshoppen kommer naturligtvis hållas öppen och allt som beställs där igenom skickas som vanligt så fort som möjligt!  

 
 

Kommentera här: